Rørkjær Skole Urban

Rørkjær Skole Urban består af en skole og en SFO-enhed samt Klub Rørkjær.

Skolen blev bygget i 1932 og er dermed en af byens ældste skoler. I 1997 fik skolen en ny afdeling med skolefritidsordningen, børnehaveklasselokaler, klasselokaler og en stor samlingssal. Der er siden blevet etableret ny legeplads og multibane i skolegården.

Rørkjærhallen på den anden side af gaden blev færdig i 2002 og den benyttes i dag dels af skolen til undervisning, dels af foreninger i Esbjerg til idrætsarrangementer.

Skolen ligger midt i Østerbyen, som er et veletableret boligområde med kort afstand til Esbjerg centrum, Esbjerg Havn og grønne rekreative områder.

Skolen er kendetegnet ved traditionelt at være stærkt forankret i lokalsamfundet.

Det er ”landsbyskolen” i storbyen, og her møder man ofte tidligere elever blandt både forældre og bedsteforældre til nuværende elever.

Skolen er 3-4 sporet og der er ca. 730 elever fordelt på 33 klasser. Der er ca. 105 ansatte på afdelingen.

Rørkjær Skole Urban ligger på adressen: Ringen 61-63, 6700 Esbjerg