Danmarksgades Skole Urban

Danmarksgades Skole Urban består af en skole og en SFO-enhed samt Klub Nørregade.

Skolen ligger midt i Esbjergs kulturelle centrum, hvilket giver en enestående mulighed for at benytte alle byens tilbud som en integreret del af undervisningen.  Skolen er bygget i 1894, udvidet i 1912 og en ny hovedbygning blev opført ud mod Danmarksgade i 1970. Skolen fremstår med en flot arkitektur, der er med til at skabe en god atmosfære i dagligdagen.

Skolen har et specialundervisningscenter for tale- og hørehæmmede elever, der får deres undervisning i mindre lokaler på 2. sal i hovedbygningen. Undervisningen foregår typisk på små hold.

Skolen har en skøn kolonihavegrund med hus på i gåafstand fra skolen. Kolonihaven fungerer som et åndehul i dagligdagen, hvor undervisningen kan foregå i tæt kontakt med naturen.

Skolefritidsordningen ”F´eren” har sit eget basislokale i tilknytning til skolens børnehaveklasselokaler.

Skolen er en sundhedsfremmende skole, som har stor fokus på sundhed og motion i dagligdagen.

Skolen er 2-sporet på alle årgange og der er ca. 440 elever fordelt på 20 normalklasser og 4 tale- høreklasser. Der er ca. 65 ansatte på afdelingen.

Danmarksgades Skole Urban ligger på adressen: Danmarksgade 53, 6700 Esbjerg.